fbpx
Menu Sluiten


Eurorepar Car Service Orange Motors is een onderdeel van de Orange Motors Autogroep. De Orange Motors Autogroep is in 2014 ontstaan vanuit een fusie van 2 Opel-dealerbedrijven uit de regio Rotterdam en het Westland: P.A. van der Kooij en Eef en Huub. Respectievelijk vanaf 1943 (P.A. van der Kooij) en 1978 (Eef en Huub) bouwden ieder afzonderlijk een grote naam op in de regio Groot Rotterdam, het Waterweggebied en het Westland.

De volgende bedrijven zijn onderdeel van de Orange Motors Autogroep;

Eef en Huub

In 1978 startten de neven Eef en Huub van Gorp een autobedrijf met een Opel-dealerschap onder de naam Eef en Huub aan de Rotterdamse Straatweg 45-47 (showroom) met een werkplaats aan de Insulindestraat 250.

De oprichters Huub (links) en Eef (rechts) van Gorp voor de showroom aan de Straatweg in Rotterdam.

In 1991 verhuisden beide vestigingen naar de nieuwe lokatie aan de Ceintuurbaan (naast Correct) en werd op 13 maart 1991 deze nieuwe lokatie geopend. Met de eigen leasemaatschappij Special Lease kon Eef en Huub ook klanten van leasecontracten gaan voorzien en doet dat tot op heden nog steeds onder de vlag van Orange Motors. Orange Motors is al meer dan 25 jaar de trotse autoleverancier van Feyenoord, waarmee in de jaren ’90 door Eef en Huub mee is gestart. Daarbij en steunt ook diverse initiatieven die door Feyenoord worden georganiseerd. Door de jaren heen werd het verzorgingsgebied uitgebreid door de overname of doorstart van achtereenvolgens Autopelle (Capelle a/d IJssel), Opel Sonneveld (Berkel en Rodenrijs) en Spoormaker (Rotterdam-Noord en Zuid). Tot 2014 was Eef en Huub in Rotterdam-Noord tevens Fiat dealer.

Met de fusie in 2014 met P.A. van der Kooij verhuisde Eef en Huub van de Ceintuurbaan in Rotterdam-Noord en de Aristotelesstraat in Rotterdam-Zuid naar de nieuwe vestiging aan de Aploniastraat 14-18 in Rotterdam-Charlois.

P.A. van der Kooij

In 1943 startte Piet (Pieter Abraham) van der Kooij het garagebedrijf P.A. van der Kooij aan de Breeweg in het buurtschap de Kapel nabij Schipluiden. In de beginjaren werd gestart met het repareren van vrachtwagens zoals veewagens en melkauto’s.

De eerste garage van P.A. van der Kooij in Schipluiden.

Op 6 september 1952 opende de vestiging in aan het Burgemeester de Bordesplein in Vlaardinger-Ambacht, dat per 1 januari 1956 Opel-dealer werd. Deze vestiging werd later in 1962 en 1969 uitgebreid met een showroomhal van 150m2 en later 300 m2 aan de naastgelegen Kethelweg en Plein Emmaus. De vestiging in Vlaardingen is in 1978 een opnamelokatie geweest van de Bassie en Adriaan televisie-serie “De Plaaggeest”. In 1985 is het voormalige schoolgebouw van de Dr. J. Th. de Visserschool toegevoegd en kon in september 1985 opnieuw een uitbreiding worden gevierd.

P.A. van der Kooij aan het Burgemeester Bordesplein in Vlaardingen.

Op 6 september 1967 volgde uitbreiding met een tweede vestiging in Maassluis aan de Pieter Jelle Troelstraweg 2 in het centrum van Maassluis.

P.A. van der Kooij vestiging in Maassluis

Door de jaren heen werd het verzorgingsgebied sterk uitgebreid door overnames of doorstart van achtereenvolgens Autocenter Pietersen (Schiedam), Opel Dijkshoorn (Spijkenisse), in 2001 E.G.A.C – de Eerste ‘s-Gravenzandse Automobiel Centrale (Sand-Ambachtstraat 40 in ‘s-Gravenzande en Hofstraat 73 in Honselersdijk) en Roveco (Hoogvliet). Ook zijn schadebedrijven onder de naam P.A. van der Kooij Autoschade in Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen gestart. In de periode rond de fusie in 2014 met Eef en Huub, werden de vestigingen in Vlaardingen, Maassluis en Hoogvliet gesloten. De vestiging in Spijkenisse verhuisde naar een nabij gelegen lokatie. De schadebedrijven in Hoogvliet en Vlaardingen werden omgedoopt tot de naam Orange Schade.

In de periode rond de fusie in 2014 met Eef en Huub, werden de vestigingen in Vlaardingen, Maassluis en Hoogvliet gesloten. De vestiging in Spijkenisse verhuisde naar een nieuwe nabij gelegen lokatie.

Orange Motors

De huidige directie Gerard van Well (links) operationeel directeur en Jacques van Gorp (rechts) algemeen directeur

In 2014 was de fusie van Eef en Huub en P.A. van der Kooij een feit. Met de fusie zijn ook de leasemaatschappijen Special Lease en Vemo Lease onderdeel geworden evenals de schadebedrijven van P.A. van der Kooij die onder de naam Orange Schade verder zijn gegaan. Eigenaar Jacques van Gorp staat nog steeds aan het roer van het bedrijf. “Het is en blijft een bedrijf met een grote lokale verantwoordelijkheid”, vertelt Jacques van Gorp. “Daar hechten wij, maar ook onze vele vaste klanten, veel waarde aan. We zijn trots op dat stuk historie in onze regio. Naast een aantal nieuwe medewerkers kom je als klant dan ook nog steeds vertrouwde gezichten tegen. Zes jaar na de fusie staan we sterk en hebben we een duidelijke visie van waaruit we opereren.”